in

Ricoh GR III HDF en GR IIIx HDF

Terwijl de reguliere GR III(x) al nauwelijks valt aan te slepen, brengt Ricoh een variant met een ingebouwd Highlight Diffusion Filter uit. Dit zorgt voor een filmische look met een diffuse weergave van de hoge lichten.

Geen verlate 1-aprilgrap: het gaat om een echt, fysiek filter dat in plaats van het ND-filter van de reguliere modellen is gemonteerd. Net als dat ND-filter is het Highlight Diffusion Filter naar wens in- of uitschakelbaar, zodat je niet aan dit effect vastzit.

Afgezien van wat cosmetische details zijn beide aps-c-edelcompactcamera’s verder vrijwel identiek aan hun oudere broertjes, die binnenkort van andere nieuwe mogelijkheden kunnen meeprofiteren dankzij een firmware-update. Het verschil tussen de GR III en de x-versie is dat het vast ingebouwde objectief in het eerste geval een brandpuntsafstand van 18,3 mm heeft en in het tweede geval van 26,1 mm. Omgerekend naar fullframe kom je op 28 respectievelijk 40 mm uit.

Het overstralingseffect met de filmische look

Prijs en beschikbaarheid

De Ricoh GR III HDF en IIIx HDF moeten in de loop van deze maand leverbaar worden voor een adviesprijs van € 1.149,99 respectievelijk € 1.199,99: honderd euro meer dan de reguliere uitvoeringen.

www.ricohgr.eu/nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Weersomstandigheden in de lente!

De beste tips en fotolocaties om de bollenvelden te fotograferen