in

Samyang AF 24-70mm F2.8 FE

Samyang presenteert met de AF 24-70mm F2.8 FE haar eerste zoom. Een professioneel objectief dat speciaal is ontworpen voor fullframe én APS-C Sony E-mount camera’s.

Samyang Optics is dit jaar 50 geworden en viert dit feit met haar allereerste zoomobjectief. Samyang belooft een optimale resolutie dankzij een optisch ontwerp met 17 lenselementen in 14 groepen, waarvan er twee asferisch zijn en eentje hybride asferisch. Verder zijn er drie HR- en drie ED-elementen gebruikt en een uit negen bladen opgebouwd diafragma. Dit alles moet resulteren in “een superieure scherpte en contrast tot in de hoeken van het beeld en een fraaie bokeh.”

AF-systeem

Het AF-systeem is snel en geluidloos en biedt een uitstekende focus tracking volgens Samyang. De minimale scherpstelafstand is slechts 35 centimeter en dankzij de Custom Schakelaar kun je de scherpstelring in de AF-stand gebruiken voor de diafragmaregeling. Meer functies zullen in de toekomst volgen middels firmware-updates. Verder is deze profizoom weatherproof. De filtermaat is 82mm en het gewicht is 1027 gram.

Special features

Uiteraard kun je ermee fotograferen, maar Samyang heeft de AF 24-70mm F2.8 FE daarnaast voorzien van special features voor videomakers. Zo is er de Par-Focal functie, waarbij de scherpstelling vastgehouden wordt op het onderwerp tijdens het in- en uitzoomen. Cinematic Video houdt in dat de AF-snelheid tijdens video-opnamen zorgvuldig geregeld wordt voor stabiel ogende video-opnamen en Linear MF Focus Control betekent dat de scherpstelring bij handmatig scherpstellen aanvoelt als die van een manual foucus objectief. Bovendien is het objectief ook leverbaar als Cine Kit, bestaande uit focus gear, follow focus en een speciale statiefbevestiging.

Prijs en beschikbaarheid

De Samyang AF 24-70mm F2.4 FE zal vanaf eind oktober leverbaar worden voor € 899,99.

www.transcontinenta.nl

www.samyangbenelux.com


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Vogels fotograferen: praktijktips voor verschillende situaties

Sigma 18-80 F2.8 DC DN | Contemporary