in

Set.a.light 3D: Thuisstudio zonder studio

Heb je geen studio voorhanden waar je uitgebreid met allerlei lichtopstellingen en lichtvormers kunt experimenteren, of wil je op je gemak een leuke opstelling met props uitproberen, dan heeft Elixxier de oplossing met Set.a.light 3D.

Set.a.light 3D is software voor zowel Windows als macOS waarmee je een fotostudio simuleert. Zo kun je rustig allerlei verlichtingen, opstellingen en modelposes vooraf bekijken voordat je deze in een echte studio uitvoert.

Er is zowel een Basic- als een Studio-versie beschikbaar. Beide kun je gratis 15 dagen uitproberen. De Studio-versie beschikt over meer instelmogelijkheden, meer soorten lampen, meer exportopties, enzovoort. Toch is de basisversie al erg uitgebreid. Zo vind je een grote collectie aan soorten lampen en lichtvormers – denk aan ledlampen, flitslicht, diffusors, kleurgels en reflectieschermen. Deze kun je plaatsen in een kleine, middelgrote of grote studioruimte. Daarbij kun je verschillende modellen kiezen en deze helemaal aanpassen wat betreft kleding, make-up, lichaamsvorm, uitdrukking en poses. Tot slot is er een ruime keuze aan attributen, zoals stoelen, planten, muziekinstrumenten, voedsel, sportspullen, gordijnen, auto’s en nog veel meer. Elk geplaatst onderdeel kun je vergroten, verkleinen, verplaatsen, roteren, kantelen … wat je maar wilt. Het lijkt of hier geen beperking aan zit. 

Hoewel de Studio-versie meer instelmogelijkheden biedt, is de basisversie al erg uitgebreid 

Schermafbeelding van Set.a.light 3D

In real time 

Heb je zo’n beetje alles wat je wilt in je studio geplaatst, dan kies je de sensorgrootte van de camera waarmee je wilt werken. Dan kies je een objectief met een brandpuntsafstand tussen 11 en 300 mm. Van deze camera kun je vervolgens de stand, het diafragma, de sluitertijd, de witbalans, het scherpstelpunt en meer instellen. Wat je ook aanpast, het resultaat zie je in real time in het rechtervenster in beeld. Ben je tevreden, dan kun je er een beeld in hogere resolutie van laten maken en opslaan. Ook kun je een schematische voorstelling van je opstelling bewaren.  

Wil je inspiratie van andere gebruikers, dan vind je heel veel creaties onder het community-gedeelte. Ook hier vind je de opstelling terug bij de foto’s. Met een betaalde versie van de software kun je de opstelling van andere gebruikers downloaden en hier zelf verder mee gaan. Voor beginnende en gevorderde studiofotografen is dit zeker een zeer handige tool om de technische kant van studiofotografie sneller onder de knie te krijgen zonder heel veel tijd en geld in een echte studio te steken. 

Info

prijs

€ 84,- (Basic-versie)

€ 169,- (Studio-versie)

website: www.elixxier.com 

Schermafbeelding van Set.a.light 3D


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De gevoeligheid van iso: digitaal wisselen van film

Tips voor het maken van een businessplan