in

Sigma 105mm Art en 70mm macro – Sigma pakt uit


1 april 2018, 12:01

Sigma presenteert tijdens de CP+ beurs in Japan een nieuw f/1.4 vlaggenschip, een piece de resistance, een witte raaf: de 105mm f/1.4 DG HSM Art. Bovendien is de langverwachte nieuwe 70mm f/2.8 DG Macro Art voorgesteld.

De 105mm f/1.4 DG HSM Art is indrukwekkend om meerdere redenen. Om te beginnen weegt het objectief 1,6 kilo, vandaar de statiefgondel met Arca-Swiss snelkoppeling, maar ook de afmetingen zijn fors met 116mm doorsnede, 131mm lengte en een filtermaatje 105mm.

Langste Art objectief

De nieuwe 105mm f/1.4 is door Sigma opgebouwd uit 17 lenselementen in 12 groepen, wat tamelijk complex is voor een 105mm, en er is maximale aandacht besteed aan de prestaties bij volle opening. Daarom is er niet alleen een rond diafragma met 9 lamellen aanwezig voor een mooie bokeh, maar zijn er ook drie FLD- en twee LD-lenselementen gebruikt in combinatie met een asferisch element om ervoor te zorgen dat het licht perfect op de sensor valt. Betere kwaliteit van hoek tot hoek dan anderen in deze klasse, claimt Sigma dan ook.

Art 70mm f/2.8 DG macro

De nieuwe Sigma 70mm F2.8 DG Macro Art is eveneens ontwikkeld met de nadruk op optische prestaties en borduurt voort op zijn roemruchte voorganger. Sigma heeft voor deze nieuwe macro met afbeeldingsmaatstaf 1:1 een meebewegend, floating focus mechanisme toegepast dat lensfouten opvangt en een extreem precies en vloeiend AF-systeem ingebouwd. Verder is er kwistig gebruik gemaakt van hoogwaardige glassoorten en asferische elementen om kleurschifting tegen te gaan en de stralengang door het glas te optimaliseren. Dit resulteert in maximale prestaties vanaf volle opening.

Prijs en beschikbaarheid

De Sigma 105mm f/1.4 en 70mm f/2.8 zijn uiteraard “made in Japan” en individueel getest. Ze zijn weathersealed en vallen onder de mount conversion-service. Bedie objectieven worden leverbaar in Sigma, Nikon F en Canon EF vatting én in Sony E-mount. Prijzen en levertijden zijn nog niet bekend.

www.sigmabenelux.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

NIEUW: De Zoom.nl Scherpstel Preset voor Lightroom – Corrigeer onscherpe foto’s!

Leica DG Vario-Elmarit – Lichtsterke supertele!