in

Sigma 18-80 F2.8 DC DN | Contemporary

Sigma heeft haar eerste zoomobjectief voor APS-C systeemcamera’s gepresenteerd: de 18-50 F2.8 DC | Contemporary. Dit is een standaardzoom met een hoge lichtsterkte voor E- en L-mount camera’s.

De nieuwe 18-50mm heeft een zoombereik dat vergelijkbaar is met 27-75mm op fullframe, waarmee het een echte allrounder is. Dankzij de maximale vergrotingsfactor van 1:2.8 kun je er ook mee uit de voeten voor close-up fotografie, mede vanwege de minimale scherpstelafstand van slechts 12,1 centimeter. Sigma belooft een exceptioneel snelle en stille AF dankzij de stappenmotor. Wel zo prettig bij video-opnames en voor het vastleggen van snel bewegende onderwerpen. 

Polycarbonaat

Dit compacte objectief is met ongeveer 300 gram zeer licht. De lenstubus is gemaakt van Thermally Stable Composite (TSC) polycarbonaat, dat een thermische geleiding heeft die vergelijkbaar is met die van aluminium. Dit zorgt ervoor dat het objectief onder alle weersomstandigheden stabiel blijft. De optische constructie omvat meerdere asferische elementen om vertekening te corrigeren en een leuke bijzonderheid is dat je het op zowel fullframe als APS-C camera’s kunt gebruiken. Bij fullframe schakelt de camera dan automatisch over naar crop-modus.

Prijs en beschikbaarheid

De Sigma 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary voor E- en L-mount kost € 499,- en wordt vanaf eind oktober verwacht.

www.sigmabenelux.com


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Samyang AF 24-70mm F2.8 FE

Een onscherpe achtergrond: zo creëer je die!