in

Sigma 20mm F1.4 en 24mm F1.4 Art

Met de lancering van de 20mm F1.4 DG DN | Art en de 24mm F1.4 DG DN | Art, presenteert Sigma twee nieuwe groothoekobjectieven voor mirrorless systeemcamera’s.

Sigma heeft beide objectieven specifiek voor L-Mount en E-mount systeemcamera’s ontworpen en ze wijken dan ook af van hun spiegelreflex-broertjes. Beide objectieven zijn bovendien rijk bedeeld met extra functies zoals een handige filterhouder aan de achterkant(!) en diverse handige schakelaars waaronder de nieuw geïntroduceerde MFL-schakelaar (Manual Focus Lock). 

20mm F1.4 DG DN | Art

“De Sigma 20mm F1.4 DG DN | Art biedt de veeleisende beeldmaker overweldigende optische prestaties en onbeperkte mogelijkheden voor ultragroothoekcreativiteit”, aldus Sigma in het persbericht. Sigma belooft naast de hoge lichtsterkte ook een perfecte scherpte van hoek tot hoek, zelfs bij volle opening. Daarmee liggen mogelijkheden breder dan louter landschapswerk, want de 20mm zou ook ideaal moeten zijn voor astrofotografie. Hiervoor is een optische constructie met 2 FLD en 3 asferische lensdelen verantwoordelijk, aangezien die ervoor zorgen dat de sterrenhemel ook als losse puntjes wordt weergegeven en niet verloopt naar de hoeken toe in onscherpe ‘komma’s’.

24mm F1.4 DG DN | Art

Daarnaast is er dus ook de nieuwe 24mm F1.4 DG DN | Art. Deze is ontwikkeld voor topkwaliteit beelden onder de meest veeleisende lichtomstandigheden. Dit dankt de nieuwe groothoek aan zijn lichtsterkte van F1.4 en een uitstekende onderdrukking van optische aberraties dankzij 1 SLD en 2 FLD lenselementen. Om vertekening tegen te gaan zijn er 3 asferische lenselementen toegepast in het optisch ontwerp. De beeldhoek in combinatie met de lichtsterkte maken de 24mm volgens Sigma een perfecte allrounder voor uiteenlopende situaties van snapshots tot astrofotografie.

Prijs en beschikbaarheid

De Sigma 20mm F1.4 DG DN kost € 999,- en de 24mm F1.4 DG DN kost € 899,-. Leverbaar vanaf eind augustus voor Sony E-mount en Leica / Sigma / Panasonic L-Mount.

www.sigmabenelux.com


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Schilderen met licht: zo maak je een lightpainting foto

Presets importeren in Lightroom Classic: zo doe je dat!