in

Sigma 28-70 F2.8 DG DN | Contemporary – Werkpaard voor E- en L-Mount


25 februari 2021, 09:35

Met de 28-70mm F2.8 DG DN | Contemporary presenteert SIGMA een nieuwe lichtsterke standaardzoom voor E-mount en L-mount. Een werkpaard voor fullframe systeemcamera’s van Sony, Panasonic, Leica en
uiteraard de eigen Sigma fp.

Het ontwerp is gebaseerd op dat van de SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN | Art, maar door de brandpuntsafstand te laten beginnen op 28mm is de nieuwe zoom beduidend compacter en lichter geworden. De filtermaat is 67mm in plaats van 82mm en het gewicht is slechts 470 gram tegenover 835 gram. Bovendien is de prijs stukken aantrekkelijker dan het 24mm ART-broertje: de 28-70mm is de helft goedkoper.

Optische constructie

De nieuwe 28-70mm levert volgens Sigma uitstekende optische prestaties. De optische constructie bestaat uit 16 elementen in 12 groepen, waarbij 2 FLD- en 2 SLD-elementen zijn gebruikt om chromatische aberraties te onderdrukken. Drie asferische lenselementen houden vertekening binnen de perken. Door gebruik te maken van een lichtgewicht focuselement is de autofocus-unit uiterst compact gehouden. De stille en snelle stappenmotor zorgt daarbij voor een nagenoeg geruisloze scherpstelling, wat filmmakers op prijs zullen stellen. De 28-70mm stelt scherp vanaf 19cm en het ronde dirafragma met 9 bladen zorgt voor een fijne bokeh.

Lichtgewicht

Voor de behuizing van het objectief is thermisch stabiel polycarbonaat (TSC) gebruikt in plaats van aluminium. Dit materiaal is vergelijkbaar qua temperatuurgevoeligheid, waardoor deze Sigma toch een degelijk objectief van professionele kwaliteit is. Een olie- en waterafstotende coating op het frontelement en een stof- en spatwaterdichte bajonet zorgen voor goede weersbestendigheid. Uiteraard is ook de 28-70mm nog steeds ‘Made in Japan’, benadrukt Sigma.

Prijzen en beschikbaarheid

De Sigma 28-70mm F2.8 DG DN | Contemporary voor E- en L-mount heeft een uiterst aantrekkelijke prijs van € 849,- en de levering wordt vanaf midden maart verwacht.
www.sigmabenelux.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Waarom iedere fotograaf een 50mm in de fototas zou moeten hebben

Zoom Academy Next | Schrijf je nu in voor het online event!