in

Sigma fp L – De kleine dingen…


26 maart 2021, 13:10

Het zijn de kleine dingen die het hem doen. Sigma presenteert een 61 megapixel opvolger van haar fp-camera: de fp L. Nog steeds extreem klein voor een fullframe camera. Bovendien is er een extraatje in de vorm van een nieuwe optionele zoeker.

De nieuwe Sigma fp L heeft een fullframe sensor met circa 61 effectieve megapixels en de bekende Sigma L-Mount waardoor je niet alleen Sigma-glas kunt gebruiken maar ook andere objectieven van de L-Mount Alliance, waaronder Leica en Panasonic.

Hybride AF

De nieuwe Sigma fp L beschikt over een hybride autofocus (AF) die contrast- en fasedetectie combineert. De mogelijkheid tot opladen via USB terwijl de camera aan staat maakt permanente stroomvoorziening mogelijk, waardoor je tussentijds geen accu’s hoeft te wisselen. Dankzij het hoge aantal pixels kun je digitaal inzoomen, iets wat Sigma ‘crop zoom’ noemt en waarbij je feitelijk een uitsnede maakt uit het beeld. Deze functie is zowel in foto-als videomodus beschikbaar. Op het gebied van video is 4K 30p aanwezig en met een externe recorder kun je 12-bit DNG Raw vastleggen. Via de HDMI-poort is ook Raw-video uit te voeren om te coderen als ProRes Raw of Blackmagic Raw.

Hitteschild

De Sigma fp L is stof- en vochtbestendig en een hitteschild zorgt ervoor dat de camera tijdens het gebruik in zeer warme omstandigheden of bij langdurig gebruik niet oververhit raakt. Met name filmers zullen dit op prijs stellen. De fp L is slechts 112,6 x 69,9 x 45,3 cm groot en weegt 370 gram. Daarmee is het op dit moment ’s werelds kleinste fullframe camera met wisseloptiek, of zoals Sigma zelf stelt: “een fullframe camera op zakformaat”.

EVF-11

Tegelijk met de introductie van de fp L presenteert Sigma de optionele EVF-11 externe elektronische zoeker die zowel op de fp als de fp L bruikbaar is. De EVF-11 heeft een OLED-scherm van 0,5 inch met een hoge resolutie van 3,68 miljoen pixels. De ingebouwde dioptrie-correctie loopt van -4 tot +3 en het eyepoint is ingesteld op 21mm zodat ook brildragers ermee uit de voeten kunnen. Dankzij het 90-graden kantelmechanisme is deze zoeker multi-inzetbaar voor opnamen uit verschillende hoeken. Hij koppelt aan de USB-en de HDMI-poort van de fp en de fp-L.

Prijzen en beschikbaarheid

De Sigma fp L kost € 2.499,- en de EVF-11 kost € 649,-. koop je ze samen, dan betaal je € 2.999,-. Leverbaar in april.
www.sigmabenelux.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Sony FE 50mm FE 40mm en FE24mm – Driemaal net niet hetzelfde

7 fotolocaties voor molens