in

Sony FE 24-50mm F2.8 G

Ook Sony lanceert een nieuw objectief voor de fullframe-systeemcameramodellen. Deze standaardzoom is vooral bedoeld voor gebruikers die de voorkeur geven aan de combinatie van compactheid en een hoge lichtsterkte boven extra millimeters in het telebereik.

De FE 24-50mm F2.8 G is een lichtsterke, maar relatief compacte standaardzoomlens met de klemtoon op het groothoekbereik. Dankzij twee lineaire motoren functioneert de autofocus snel en stil, en naast een zoom- en een scherpstelring is ook een diafragmaring present. 

Het optische ontwerp bestaat uit 16 elementen in 13 groepen, waaronder vier asferische en twee ED-lenselementen. Het diafragma is opgebouwd uit elf afgeronde lamellen, de filtermaat is 67 mm en in de groothoekstand kan tot 18 of 19 centimeter (MF/AF) dichtbij worden scherpgesteld. Uiteraard is het objectief weerbestendig uitgevoerd, en behalve met fotografen is ook rekening gehouden met filmende gebruikers. Zo kan het diafragma desgewenst ‘klikloos’ worden ingesteld. Met een lengte van ruim negen centimeter en een gewicht van slechts 440 gram is dit een objectief dat altijd wel mee op pad of op reis kan.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony FE 24-50mm F2.8 G wordt eind april leverbaar voor een adviesprijs van € 1.300,-. Vergeleken met een even lichtsterk 24-70mm-objectief ben je dus behalve een stuk lichter ook beduidend goedkoper uit.

www.sony.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Werken met Adobe Bridge en Photoshop

Laowa 10mm f/2.8 Zero-D FF