in

Sony FE 300mm F2.8 GM OSS

Met de FE 300mm F2.8 GM OSS breidt Sony het G Master-assortiment teleobjectieven uit, gericht op fotografen die behoefte hebben aan snelheid, draagbaarheid en precisie.

Voor de sport- en wildlifefotograaf biedt deze vaste brandpunt een unieke combinatie van lichtsterkte, mobiliteit en beeldkwaliteit. Met een gewicht van slechts 1470 gram is deze lens volgens Sony de lichtste in z’n klasse. Dit bescheiden gewicht en de snelle, precieze autofocus moeten de kans op vermoeidheid bij langdurig gebruik verminderen. Dit maakt het een ideaal objectief om bewegende onderwerpen vast te leggen, terwijl de ingebouwde beeldstabilisatie bijspringt om bij opnamen uit de hand bewegingen van de fotograaf te onderdrukken.

Bij onvoorspelbaar bewegende onderwerpen komt de MODE3-stand van pas, waarbij ook het zoekerbeeld zoveel mogelijk gestabiliseerd wordt. Sony heeft de lens uitgerust met drie Super ED-elementen en één ED-element om chromatische aberratie tegen te gaan, waardoor je een hoge resolutie en dito contrast kunt verwachten. Voor liefhebbers van een romige bokeh gecombineerd met een kleine scherptediepte pronkt dit objectief met een effect kenmerkend voor de G Master-serie, waardoor je onderwerpen mooi loskomen van de achtergrond. Het diafragma met elf afgeronde lamellen draagt aan de fraaie onscherpteweergave bij, en de kortste instelafstand is twee meter. Dankzij de robuuste, weerbestendige uitvoering en functies als ‘preset focus’, focus-hold-knoppen en compatibiliteit met teleconverters is de lens veelzijdig inzetbaar. De Sony FE 300mm F2.8 GM OSS wordt in januari leverbaar voor een adviesprijs van € 6.700,-.

www.sony.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Thuisstudio: creëer je eigen wereld

Pentax WG-90 – De nieuwe ‘allweathercamera’