in

Sony FE 35mm F/1.8


10 juli 2019, 16:42

Sony introduceert een nieuw full-frame E-mount objectief: de FE 35mm F1.8. Deze lichtgewicht 35mm F1.8 prime is ontworpen als echte allrounder van hoge kwaliteit.

Sony heeft de nieuwe 35mm slim ontworpen met een asferisch element om chromatische aberraties te voorkomen, wat ervoor zorgt dat dit objectief hoogwaardige prestaties levert bij alle diafragma-instellingen. Daarmee is deze allrounder inzetbaar voor verschillende type fotografie zoals onder andere portretten, bruiloften, sportevenementen, food en landschappen. En dankzij de compacte maten van 65,6mm x 73mm en het lage gewicht van slechts 280 gram past hij altijd wel in de fototas.

Snel switchen tussen AF en MF

Het maximale diafragma van F1.8 zorgt in combinatie met de stille AF voor perfecte prestaties voor zowel foto als video, aldus Sony, terwijl het cirkelvormige, 9-bladige diafragma garant staat voor een perfecte bokeh. De kortste instelafstand is slechts 22 centimeter dus je kunt lekker dicht op je onderwerp kruipen en de handig geplaatste, aanpasbare focusknoppen en een focusmodusschakelaar maken razendsnel switchen tussen AF en manueel scherpstellen mogelijk. Uiteraard kun je de 35mm F1.8 ook gebruiken op APS-C camera’s. Het brandpunt is dan vergelijkbaar met 52,5mm, wat ideaal is voor snapshots en portretten.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Sony FE 35mm F1.8 is stof- en vochtbestendig en leverbaar vanaf augustus voor ongeveer €700-.
www.sony.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Veelgemaakte fouten bij flitsen!

Hoe maak je een onweersfoto overdag? – Simpel uitgelegd