in

Sony introduceert de 16-35mm GM II groothoekzoomlens

Sony heeft de 16-35mm G Master II groothoekzoomlens gelanceerd. Deze lens maakt deel uit van Sony’s reeks full-frame Alpha E-mount lenzen en heeft een zoombereik van 16mm tot 35mm. Het biedt een constant maximaal diafragma van F2.8 over het volledige zoombereik.

Deze nieuwe lens voegt zich bij Sony’s tweede generatie objectieven, naast de al bestaande standaardzoomlens (24-70 mm) en telelens (70-200 mm).

Ontwerp

Het optische ontwerp van de 16-35mm GM II bevat elementen met een extreem hoge oppervlakteprecisie XA (extreem asferische). De lens heeft een totale lengte van 111,5 mm en een gewicht van 547 gram, wat verschilt van de 16-35mm GM, die een ander gewicht heeft.

De 16-35mm GM II maakt gebruik van XD (extreem dynamische) lineaire motoren voor autofocus (AF). In combinatie met de Alpha 1-camera zijn continu-opnamen met bepaalde snelheden mogelijk.

Functies

Bij het ontwerp van de lens zijn verschillende functies toegevoegd, zoals een diafragmaring met een aan/uit-schakelaar en twee aanpasbare knoppen. Daarnaast heeft de lens een fluorcoating en een stof- en spatwaterdicht ontwerp.

Prijs en beschikbaarheid

Wat betreft de prijs, de 16-35mm GM II zal vanaf september beschikbaar zijn bij geselecteerde Sony-dealers voor €2.700,-. Het oudere model, de 16-35mm GM, zal verkrijgbaar zijn voor €2.500,-.


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Gebouwen rechtzetten in Photoshop met adaptief groothoek

Makkelijk je foto’s terugvinden in Lightroom Classic