in

Spoedcursus: Full-body portret26 februari 2021, 10:08

Doe mee met deze fotowedstrijd ‘Spoedcursus’ en maak kans op een publicatie in het magazine met jou eigen tips voor het fotograferen van een full-body portret. Dus stuur hier jouw mooiste foto in!

Spoedcursus

Voor de volgende spoedcursus zijn we op zoek naar een mooi full-body portret! Hieronder geven we je een aantal tips om een portretfoto te maken.

Maak een moodboard

Om je wensen als fotograaf en als model duidelijk te maken kun je vooraf een moodboard maken. Zoek foto’s bij elkaar die de stijl hebben die jij graag wilt terug zien in de foto’s en deel deze met je model. Of print je moodboard uit en neem hem mee, zo kun je er tijdens de shoot ook nog weer naar refereren. Een goede en makkelijke website om moodboards te maken is Pinterest. Je kunt hier foto’s zoeken die je zelf mooi vind, en opslaan op je eigen moodboard.

Denk aan de houding

Als je een persoon helemaal op de foto zet is de houding van het model belangrijk. Denk er aan hoe het model zich verhoudt met de omgeving. Fotografeer je het model klein in een weidse omgeving, of heeft het model een prominentere rol in de foto? Eventueel kun je voor de tijd al wat voorbeeldposes opzoeken en toevoegen aan je moodboard. Zorg er daarnaast voor dat het model zich prettig voelt, want zo komt een houding vaak fijner en natuurlijker over.

Het is voor deze fotowedstrijd van belang dat je foto’s instuurt in landschapsformaat (liggende foto’s) in verband met plaatsing in het magazine.


Foto: jiscafotografie · Nikon D750

Aan de slag!
Ben jij al enthousiast geworden om aan de slag te gaan? Doe mee met deze fotowedstrijd ‘Spoedcursus’ en maak kans op een publicatie in het magazine met jou eigen tips voor het fotograferen van full-body portretten! Dus stuur hier jouw mooiste foto in! Meedoen aan deze fotowedstrijd kan tot en met zondag 21 maart 2021.

Klik hier om mee te doen aan deze fotowedstrijd!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Creatieve objectieven: zo ga je aan de slag met een vintage objectief

Waarom je telefooncamera soms beter lijkt dan je kostbare échte fotocamera