in

Tamron 11-20mm en 150-500mm – Zoom.nl

De nieuwe Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD voor APS-C heeft omgerekend naar fullframe een bereik dat vergelijkbaar is met 16-30mm. De bijzonderheid zit hem in de vaste hoge lichtsterkte van F/2.8, waarmee dit een wereldpremière is volgens Tamron. Twee gegoten asferische lenselementen houden vertekening binnen de perken en meerdere XLD- en LD-glaselementen gaan CAS tegen. Tamron claimt dan ook optimale prestaties van hoek tot hoek vanaf volle opening. De minimum instelafstand is 15 centimeter en dankzij de compacte maten (filtermaatje 67mm) en het lage gewicht van slechts 335 gram kun je dit objectief altijd overal mee naar toe nemen. De 11-20mm is vochtbestendig en daardoor ideaal voor landschap- en reportagefotografie.

De 150-500mm voor fullframe is van een andere orde. Om te beginnen is dit geen kleine jongen, ook al is de lichtsterkte niet spectaculair. Met filtermaat 82mm, een lengte van net geen 21cm en een gewicht van 1725 gram zonder statiefgondel loop je hier niet dagelijks mee rond voor je lol. Niettemin kun je er wel mee uit de hand werken, want er is een beeldstabilisator ingebouwd. Tamron belooft topprestaties door een optische constructie met zes LD en XLD glaselementen en twee hybride asferische lenselementen. De kortste instelafstand is 60 centimeter en de snelle en stille AF-motor zorgt ervoor dat je je onderwerp goed in beeld kunt houden. De afneembare statiefgondel voegt nog 155 gram toe aan het gewicht maar is wel Arca-Swis compatible waardoor je dit objectief op vrijwel ieder statief kunt gebruiken. Uiteraard is deze nieuwe wildlife- en sportlens weatherproof. 

De nieuwe Tamron 11-20mm gaat € 899,- kosten en wordt naar verwachting eind juni leverbaar, de 150-500mm komt waarschijnlijk begin juni en kost € 1499,-. Een en ander afhankelijk van de wereldwijde corona-situatie.

www.tamron.eu/nl

www.transcontinenta.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Sigma 35mm F1.4 DG DN Art

Zo creëer je diepte in natuurfoto’s