in

Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD – Voor Sony APS-C


4 december 2020, 12:56

Tamron presenteert een nieuwe standaardzoom. Deze 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD is ontwikkeld voor Sony E-mount APS-C systeemcamera’s.

De 17-70mm is volgens Tamron ’s werelds eerste 17-70mm voor APS-C systeemcamera’s met een F/2.8 diafragma, de concurrentie hanteert namelijk F/2.8-4.0. Dat de nieuwe Tamron ontwikkeld is voor Sony E-mount APS-C is opvallend, aangezien de nadruk van de industrie de laatste tijd voornamelijk ligt op fullframe. Blijkbaar vindt Tamron deze niche dus nog steeds interessant genoeg. Nu is het even afwachten welke andere vattingen zullen volgen…

Allround bereik

Het bereik is omgerekend naar full-frame vergelijkbaar met 25,5-105 mm en daarmee is de 17-70mm heerlijk allround van landschap tot portret. De optische constructie heeft 16 lenselementen inclusief twee LD-elementen, twee gegoten asferische lenselementen én een hybride asferisch lenselement om vertekening te corrigeren. Dat zorgt voor een zeer hoge beeldscherpte van rand tot rand vanaf volle opening op alle zoominstellingen, meldt Tamron. De lengte van het objectief is daarbij slechts 119,3mm en de diameter 74,6mm. Met een filtermaat van 67mm en een gewicht is 525 gram is dat een hele knappe prestatie voor een dergelijk complex objectief!

VC-beeldstabilisatie

De 17-70mm F/2.8 heeft namelijk ook nog VC-beeldstabilisatie, die voor dit objectief geoptimaliseerde algoritmen en een eigen MPU heeft gekregen en samenwerkt met de eventueel aanwezige anti-trilfunctie van de camera. Met name bij video zorgt dit volgens Tamron voor sterk verbeterde prestaties: zo ‘herkent’ de AI-processor beweging, de richting en sterkte daarvan en of de camera op een statief staat.
De autofocus maakt gebruik van Tamron’s stille RXD stappenmotor en heeft een eigen sensor, wat een snelle en precieze AF garandeert, ook bij snel bewegende onderwerpen en video. De 17-70mm F/2.8 stelt bovendien scherp vanaf 19cm in de groothoekstand en vanaf 39cm in de telestand, wat zorgt voor creatieve mogelijkheden i.c.m. de hoge lichtsterkte en het ronde diafragma met 9 bladen.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD wordt vanaf midden januari 2021 leverbaar voor € 849,99.
www.tamron.eu/nl
www.transcontinenta.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Waarvoor gebruik je de klassieke ‘dodge and burn’-techniek?

Hoe je je Fine Art Photography verbetert