in

Tamron 20-40mm F/2.8 Di III VXD: Ultragroothoek voor vloggers

Tamron heeft de ontwikkeling van de 20-40mm F/2.8 Di III VXD voor Sony E-mount aangekondigd. Met dit objectief mikt Tamron op vloggers.

De nieuwe 20-40mm heeft een groot diafragma van f/2.8 over het gehele zoombereik, waardoor je geen verloop in belichting krijgt bij inzoomen. Dat is vooral voor videofilmers prettig, maar uiteraard zullen ook fotografen dit op prijs stellen. 

Fullframe

De nieuwe 20-40mm is ontworpen voor Sony E-mount fullframe mirrorless systeemcamera’s en is de kleinste en lichtste zoom in zijn klasse, aldus Tamron. Het objectief is met 86mm lengte en een filtermaat van 67mm inderdaad compact te noemen. Die filtermaat is overigens universeel door de gehele objectievenserie, waardoor je niet eindeloos verschillende filtermaten hoeft aan te schaffen. Gewoon overzetten van je 70-300mm op de 20-40mm en klaar. Wel zo handig. 

AF-motor

Tamron heeft wederom haar VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineaire scherpstelmechanisme voor de AF-motor gebruikt om een snelle, precieze en stille scherpstelling mogelijk te maken. De 20-40 is compatibel met diverse camera-specifieke functies van Sony, zoals hybride AF en Eye AF. De kortste scherpstelafstand is slechts 17 centimeter en de maximale afbeeldingsmaatstaf is 1:3.8 op 20mm. Inzoomen doe je met een korte slag aan de zoomring en uiteraard is het nieuwe objectief vochtbestendig.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Tamron 20-40mm F/2.8 wordt leverbaar vanaf half juli in de herfst van dit jaar. Meer specificaties en de prijzen volgens nog.

www.transcontinenta.nl
www.tamron.eu


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

QUIZ: Wat weet jij van sterrenfotografie?

Fotografie Dilemma: wanneer pleeg je broodroof?