in

Tamron 28-75mm F2.8 Di III VXD G2 (Z-vatting)

Objectievenbouwer Tamron brengt de G2-versie van deze lichtsterke fullframe-standaardzoom, die al langer leverbaar is met Sony E-vatting, nu ook uit met Nikon Z-vatting. Daarmee is dit het vierde Tamron-objectief voor Nikon-systeemcamera’s.

Lichtsterke standaardzooms, zeker die van de camerafabrikant zelf, zijn meestal aan de prijs. Door een stukje groothoekbereik op te offeren, slaagde Tamron erin om een relatief betaalbaar en handzaam alternatief te construeren met behoud van de hoge lichtsterkte. De G2-versie legt de lat nog een stukje hoger. Dankzij de verbeterde optische constructie, die nu 17 elementen (waaronder diverse van speciaal glas) in 15 groepen omvat, ging de beeldkwaliteit verder omhoog. De kortste instelafstand ging juist een stukje omlaag, wat resulteert in een maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:2,7. De stille lineaire VXD-scherpstelmotor zorgt daarbij voor een ongeveer tweemaal zo snelle automatische scherpstelling vergeleken met de oorspronkelijke versie.

Uiterlijk en ergonomie

Verder zijn ook het uiterlijk en de ergonomie bijgeschaafd. De behuizing ligt daardoor comfortabeler in de hand en is minder kwetsbaar voor slijtage, krassen of vingerafdrukken. Uiteraard zijn de goede eigenschappen van het oermodel behouden gebleven. Met een lengte van minder dan twaalf centimeter en een gewicht van 550 gram is dit weerbestendig uitgevoerde objectief in zijn soort een echte lichtgewicht. Het diafragma telt negen lamellen en de filtermaat is de bij Tamron gangbare 67 mm. Met behulp van de Tamron Lens Utility-software kunnen functies door de gebruiker worden aangepast en firmware-updates worden geïnstalleerd.

Prijs en beschikbaarheid

De Tamron 28-75mm F2.8 Di III VXD G2 wordt in de loop van april leverbaar voor een adviesprijs van € 949,-.

www.transcontinenta.nl
www.tamron.eu/nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Nikkor Z 28-400mm f/4-8 VR

De beste tips voor fotograferen tijdens Pasen