in

Tamron 70-180mm F2.8 Di III VC VXD G2

Een andere nieuweling die objectievenfabrikant Tamron op stapel heeft staan, is de 70-180mm F2.8 Di III VC VXD G2, specifiek ontworpen voor systeemcamera’s met Sony E-vatting.

Als opvolger van het eerstegeneratiemodel komt de G2-versie met tal van verbeteringen. Allereerst bevat het objectief Tamrons eigen VC-beeldstabilisatiemechanisme, wat helpt om uit de hand te fotograferen met grotere stabiliteit, zonder de compactheid en het lichte gewicht op te offeren. De lengte bedraagt 156,5 millimeter en het gewicht slechts 855 gram, terwijl de filtermaat de bij Tamron gebruikelijke 67 mm is.

Verder heeft deze G2-versie een vernieuwd optisch ontwerp, dat een hoge beeldkwaliteit garandeert over het volledige zoombereik. De kortste instelafstand in de kortste zoomstand is eveneens sterk teruggebracht, van 85 naar 30 centimeter. Verder is deze telezoom uitgerust met VXD, Tamrons lineaire autofocusmechanisme, dat zorgt voor een snelle en zeer precieze AF bij zowel foto- als video-opnamen. Het objectief is compatibel met de Tamron Lens Utility- en Tamron Lens Utility Mobile-apps en camerafuncties zoals Fast Hybrid AF en Eye AF. Ook present zijn een vochtbestendige constructie en fluorcoating voor gebruik onder zware omstandigheden. De Tamron 70-180mm F2.8 Di III VC VXD G2 wordt later dit najaar leverbaar. De exacte lanceringsdatum en prijs zijn op dit moment nog niet bekend.

www.transcontinenta.nl

www.tamron.eu/nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Snel je foto’s bekijken en vergelijken in Lightroom Classic

Heb je een mooie sterrenfoto gemaakt? Zo bewerk je hem!