in

Tamron 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD – Klassieke telezoom


14 augustus 2020, 14:17

Tamron heeft aangekondigd dat er speciaal voor Sony E-mount fullframe camera’s een klassieke 70-300mm in ontwikkeling is. Deze Tamron 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD wordt Tamron’s eerste telezoom met een dergelijk bereik voor fullframe systeemcamera’s.

De Tamron 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD voldoet ongetwijfeld aan een behoefte, want compacte telezooms met een gemiddeld bereik vormen al jaar en dag de ruggengraat van veel fotosetjes, doorgaans als aanvulling van de meegeleverde kitzoom van het betreffende cameramerk.

Compacte telezoom

Het zoombereik van de nieuwe Tamron 70-300mm is niet zo spannend, want dat kennen we eigenlijk al decennia lang, maar het feit dat Tamron nu een dergelijk objectief geschikt maakt voor Sony E-mount is wel nieuws. De roemruchte 70-300mm was namelijk al een hele tijd alleen maar leverbaar voor dslr-camera’s in een iets lichtsterkere uitvoering. Voor de nieuwe Tamron is daarom meer ontwikkeling nodig dan slechts een bajonetvatting aanpassen. Veel specs zijn echter nog niet losgelaten. Tamron noemt de nieuweling ’s werelds kleinste en lichtste telezoom voor Sony E-mount, met een gewicht van 545 gram en een lengte van 148mm. De filtermaat is 67mm, wat Tamron’s universele maat is voor fullframe-objectieven. Het objectief is weather sealed en Sony’s Fast Hybrid AF en Eye AF worden ondersteund. Voor de AF gebruikt Tamron een snelle en stille RXD stappenmotor.

Prijs en beschikbaarheid

De Tamron 70-300mm zal, voor zover nu bekend, in de herfst leverbaar worden. Prijzen zijn nog niet genoemd.
www.transcontinenta.nl
www.tamron.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Focus stacking bij landschapsfotografie: een stappenplan

Het beste beeld: drie snelle compositietips