in

Tamron presenteert SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2


8 september 2016, 19:05

Met de “Generation 2” oftewel G2 presenteert Tamron de opvolger van haar huidige 150-600mm. De nieuwe supertele heet volgens de Tamron traditie van lange letterreeksen voluit SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2 en daarom noemen we die naam maar één keer.

De nieuwe Tamron supertele is met name verbeterd op het gebied van autofocus en beeldstabilisatie, maar ook de beeldkwaliteit is onder handen genomen om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die camerasensoren stellen aan het glas. Het optische ontwerp is daarom geoptimaliseerd en de minimale scherpstelafstand is tegelijkertijd teruggebracht van 2,7 meter naar 2,2 meter. Ook zijn er diverse nieuwe functies toegevoegd, zoals het Flex Zoom Lock-mechanisme dat uitzakken moet voorkomen in iedere zoomstand. Zoom Lock was voorheen alleen op de kortste instelling beschikbaar (die zit er overigens ook nog steeds op).

AF en stabilisatie

De AF-snelheid van de Tamron G2 ligt (veel) hoger dan bij het vorige model en de AF reageert ook sneller op bewegende onderwerpen dankzij de nieuwe USD (Ultrasonic Silent Drive) ring-type motor. Die start en stopt sneller en verhoogt het reactievermogen. Tijdens het autofocussen handmatig bijregelen kan ook, waardoor je een nog betere controle hebt over de scherpstelling. En om ervoor te zorgen dat alles ook scherp blijft op 600mm is de VC beeldstabilisator verder verbeterd. Die corrigeert nu 4,5 stops volgens Tamron en heeft drie gebruiksinstellingen: standaard allround modus, panning modus en stabilisatie tijdens alleen de opname (dus niet continu). Dat geeft een onrustiger zoekerbeeld maar maximale stabilisatie bij de opname.

Metalen behuizing

Tamron heeft voor dit objectief gekozen voor een metalen behuizing en water- en stofafstotende coatings en afdichtringen om de degelijkheid en duurzaamheid te garanderen onder alle omstandigheden. Tegelijk brengt Tamron ook twee compatible teleconverters op de markt: een 1.4x en een 2x converter met dezelfde eigenschapen als de 150-600mm. Daarmee wordt je tele dus maximaal een 1200mm f/12.6. Niet praktisch voor snel bewegende onderwerpen, wel voor een foto van de Maan. Bovendien kun je zelf de firmware updaten en je AF finetunen met Tamron’s TAP console. Let wel even op met een Nikon, want Tamron heeft nu een elektronisch diafragma ingebouwd voor camera’s van dit merk. Alleen als je Nikon daarmee overweg kan is het objectief dus bruikbaar.

Beschikbaarheid en prijzen

De leverdatum en prijs van de Tamron SP 150-600mm G2 zijn momenteel nog niet bekend. Verwachting is dat dit op de aanstaande Photokina gemeld gaat worden.
www.transcontinenta.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Vijf tips voor het fotograferen van de bloeiende heide

Eizo ColorEdge CS2730 en CG2730: serieuze monitoren voor fotografie