in

Unieke kans: test de FUJIFILM GFX100S

Unieke kans: Voor Zoom magazine zoeken we een fotograaf die deze FUJIFILM GFX100S wil testen.

Het begon met de GFX 50S, die samen met de Hasselblad X1D de middenformaatmarkt op zijn grondvesten liet trillen. Voor het eerst was middenformaat compact, handzaam en draagbaar. Uit de hand werken was opeens mogelijk, en veel (professionele) fotografen zijn voor die eerste GFX gevallen. Later volgden de ‘meetzoeker-achtige’ GFX 50R en de GFX 100 met maar liefst 102 megapixels plus beeldstabilisatie aan boord, wat nog steeds een ware prestatie is.

Uiteraard is de GFX 100 een erg prijzige camera. Des te opvallender is de stap die Fujifilm nu zet met de introductie van de GFX 100S.  Deze camera combineert de compactheid van de GFX 50R met de eigenschappen van de GFX 100 en de ‘originele’ GFX 50S. Hij heeft de sensor uit de GFX 100 en zelfs een nog verder verbeterd stabilisatiesysteem. Daarnaast is deze camera (hoewel nog steeds prijzig) relatief zeer betaalbaar afgezet tegen de kwaliteiten. 

Heb jij een ✏ vlotte pen en durf je de uitdaging aan om deze camera echt te reviewen? Stuur dan nu een mail met je profielnaam op Zoom of Instagram naar redactie@zoom.nl 

Lees meer over de FUJIFILM GFX100S in dit artikel

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Portretten fotograferen in een studio: zo werk je met een model

Benader je onderwerp eens vanaf een ander standpunt