in

Download nu de nieuwe Zoom.nl Zwart-Wit Presets deel 2 voor Lightroom

Met het Zoom.nl Presetpakket kun je in één klik in Adobe Lightroom of Photoshop al je foto’s transformeren. Na de eerste Zoom.nl Presetpakketten is nu dit nieuwe pakket beschikbaar: de Zoom.nl Zwart-Wit Presets deel 2! UPDATE 31/10: Er zijn nieuwe presets neergezet.

Zoom.nl Zwart-Wit Presets 2: Met één klik een professioneel resultaat

Een foto omzetten naar zwart-wit is niet makkelijk: je krijgt te maken met de omzetting van de aanwezige kleuren, waarbij je extra moet letten op contrast, grijstinten, compositie, schaduw en belichting.

We hebben de Zoom.nl Zwart-Wit Presets dan ook zo ontwikkeld, dat je hele verschillende resultaten behaalt door ze stuk voor stuk op dezelfde foto uit te proberen. Heb je een groothoekfoto met veel verschillende onderwerpen of heb je juist één onderwerp dat je goed naar voren wilt laten komen? Met dit pakket haal je met één klik alles uit je foto!

Uiteraard kun je na het toepassen van de presets zelf nog allerlei instellingen wijzigen en lokale aanpassingen doen. Sterker nog: dat raden we juist van harte aan. Bij een zwart-wit foto is het vooral interessant om zelf nog te spelen met bijvoorbeeld vignet en lokale contrasten.

Download de Zwart Wit Presets

Wat is een Lightroom of Photoshop Preset?

Adobe Lightroom en Photoshop worden op Zoom.nl het meest gebruikt om foto’s te bewerken. En terecht, want de programma’s bieden naast een bijzonder krachtige ontwikkelmodule voor raw-bestanden, tal van mogelijkheden om foto’s te organiseren en snel te bewerken. Zo bieden ze de mogelijkheid om met één klik een foto te verbeteren, door zogeheten ‘voorinstellingen’ of ‘presets’.

In een preset zitten alle aanpassingen die je anders met de hand zou moeten doen. Zo worden bijvoorbeeld het contrast, schaduwen, hooglichten, helderheid en meer automatisch ingesteld.

Hoe moet je de presets installeren?

De presets installeren in Lightroom of Photoshop is niet moeilijk. Pak allereerst het zip-bestand uit, bijvoorbeeld met 7Zip.
Lees daarna de installatie-instructie van jouw software:

Installatie-instructies Lightroom Classic CC versie 7.3.1 en lager

Installatie-instructies Lightroom Classic CC versie 7.3.1 en hoger

Installatie-instructies Photoshop CC

Wat zit er in het pakket?

  1. • 10 unieke Zoom.nl Adobe Presets gericht op verschillende reissituaties: van landschappen tot portretten, architectuur en straatfotografie.
  2. • Installatie-instructies waarmee je ze binnen 5 minuten hebt geïnstalleerd

VOORBEELDEN

Foto: alexterpstra.zoom.nl

Foto: bramphotography.zoom.nl

Foto: erveer.zoom.nl

Foto: mathijsvandenbosch.zoom.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

8 redenen om je autofocus uit te zetten

Waarom elke fotograaf het histogram moet kunnen lezen