in

video: Belangrijkste portretfotografie tips in overzichtelijke playlist

3 juni 2019, 20:00

Heb je onze Zoom Academy livestream Portretfotografie met William Rutten en Michiel Fischer gemist? Wij hebben alle belangrijke onderwerpen voor jullie gebundeld in een handige afspeellijst!

Inspiratie

Soms heb je even geen inspiratie voor een origineel portret. William en Michiel leggen uit waar zij hun inspiratie vandaan halen.

Basisinstellingen

Met welke camera instellingen begin je een portretshoot? William en Michiel leggen uit welke basisinstellingen ze gebruiken.

Lichtopstelling

In deze video leggen William en Michiel uit hoe je tot de juiste lichtopstelling komt. Wat is je uitgangspunt, wat zet je allemaal klaar en hoe werk je tijdens de shoot met het licht?

Lichtmeting

In deze video leggen William en Michiel uit of ze liever een matrix- of spotmeting doen tijdens een portretshoot in de studio of op locatie.

Natuurlijk- en tegenlicht

Hoe werk je het beste met natuurlijk licht? En hoe kun je bij portretten omgaan met tegenlicht? In deze video leggen William en Michiel uit hoe ze verschillende soorten belichting in hun voordeel gebruiken.

Zacht licht

Zacht licht geeft vaak mooie portretten. William en Michiel leggen uit hoe je het beste zacht licht kunt creëren.

Continulicht

Wat zijn de voordelen van het gebruik van continulicht? Hier leggen William en Michiel uit waarom, en wanneer zij gebruik maken van continulicht.

Statief en lensfilters

In deze video leggen William en Michiel uit of ze gebruikmaken van een statief tijdens een portretshoot, en of zij voordelen zien in het gebruik van lensfilters.

Omgang met je model

In deze video geven William en Michiel uit hoe je een model op gemak stelt, en geven ze tips voor een goede sfeer tijdens een fotografiedag.

Poses

Hoe zet je het beste een model in een pose? Of laat je het model zelf poses aannemen? William en Michiel geven tips voor het neerzetten van een natuurlijke pose.

Een groep fotograferen

Het neerzetten van een groep kan soms lastig zijn. William en Michiel geven tips om toch mooie natuurlijke portretfoto’s te maken van een groep.

Rimpels of brillen op de foto

In deze video leggen William en Michiel uit hoe ze omgaan met het maken van een portret van mensen met rimpels of met een bril. Hoe kun je dan tijdens een shoot het beste je lampen neerzetten?

Foto’s delen met je klant

Stuur je naar een klant alleen de bewerkte foto’s, of juist alleen een selectie? William en Michiel leggen uit of zij alle foto’s delen met de klant.

Compositie

Begin je meteen met een goede compositie, of komt dat pas later in de shoot naar voren? William en Michiel leggen uit hoe zij beginnen met de compositie van een portret.

Thuisstudio

Wil je thuis een eigen studio beginnen? En welke apparatuur en lampen moet je dan mee beginnen? William en Michiel leggen uit wat er bij komt kijken als je een thuisstudio wil opbouwen.

Opslag van je foto’s

Het goed opslaan van je foto’s is net zo belangrijk als het zorgen voor een goede foto. Het kwijtraken van gemaakte foto’s is de nachtmerrie van elke fotograaf. William en Michiel leggen uit hoe zij hun foto’s opslaan.

Nabewerking

Hoe belangrijk is de nabewerking van portretfoto’s? En met welke programma’s kun je het beste werken? In deze video leggen William en Michiel uit hoe zij de nabewerking het liefst zien.

Wil je zelf aan de slag met portretfotografie? Bekijk dan onze Cursus Portretfotografie van de Zoom Academy.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Foto’s organiseren in Lightroom

Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro O.I.S.