in

Vijf redenen om een 50mm F1.8 te kopen


24 juli 2016, 13:00

In je cameratas is er een lens die absoluut niet mag ontbreken: een 50mm F1.8. We geven je vijf redenen om hem direct te kopen, mocht je dat nog niet hebben gedaan.

1. Veelzijdige brandpuntsafstand

Portretfotografie, straatfotografie, macrofotografie; het kan allemaal met 50mm. Het bereik ligt precies tussen groothoek en tele, waardoor het voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. Wil je zien hoe veelzijdig 50mm precies is? Alle foto’s in deze collectie zijn met deze lens gemaakt!

2. Licht, klein, handzaam

Ook het gewicht en formaat maken de 50mm F1.8 een ideale lens. De prime past vaak nog in de kleinste cameratas maar is vanwege het gewicht ook prima de hele dag om de nek te dragen. Zeker wanneer je op reis gaat en moet besparen op ruimte en gewicht, is het lensje een welkome vervanger van je andere objectieven.

3. Lichtsterk

Vanwege het diafragma van F1.8 kan je zelfs bij weinig licht goed uit de voeten. Dit is niet alleen handig bij het fotograferen, maar ook bij video kan je sfeervolle beelden maken, zonder extra lamplicht te gebruiken. Vooral de lichtsterkte en kwaliteit van het glas maken het een goede aanvulling op een standaard kitlens.

4. Scherpte en bokeh

Prime lenzen onderscheiden zich van zoomlenzen door o.a. de kwaliteit van hun glas. Dit is vooral terug te zien in de scherpte. Scherp is bij deze lenzen ook écht scherp. Bovendien ziet alles wat onscherp is er ook mooi zacht uit. Dat noemt men de bokeh. De meest herkenbare situatie is lichtjes die veranderen in zachte onscherpe bollen. De 50mm F1.8 maakt dus alles een beetje mooier, of het nu scherp of onscherp is.


quirienm

5. Meest betaalbare lens

‘Quality comes at a price’ is het bekende gezegde. Dat geldt echter niet voor dit super lensje. Het is een van de meest betaalbare lenzen die er beschikbaar zijn. Prijzen van de verschillende merken variëren tussen de €100,- en €200,-. Voor iedere vatting is er wel een versie beschikbaar. Ook dat is dus geen excuus om dit perfecte lensje niet in je bezit te hebben!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Subtiel je foto’s verscherpen met Topaz InFocus

Fotodokter: Flikkering in een timelapsevideo voorkomen