in

Vijf tips voor de leukste vakantieportretten


25 juli 2016, 10:20

Op vakantie gaan is altijd genieten en op onze vakantiefoto’s staan we dan ook meestal met een grote lach. Hoe maak je die portretfoto’s nu nóg bijzonderder? We geven je vijf tips.

1. Fotografeer de lokale bevolking

Straatfotografie is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun vakantiefoto’s. Wanneer je naar het buitenland gaat kom je vaak in een compleet andere cultuur terecht, waardoor normale zaken opeens zeer fotogeniek zijn. De lokale bevolking is dan ook een zeer interessant onderwerp om te fotograferen.


lisart

2. Gebruik een groothoek objectief

Het grootste voordeel van een groothoekobjectief is dat je er heel veel mee in beeld kan krijgen. Dat is ideaal voor vakantiefotografie! De geportretteerde kan je hiermee mooi in een landschap weergeven. Denk aan een Franse zonnebloemenweide, een Oostenrijks-berglandschap of een tropisch zandstrand aan de andere kant van de wereld. Met een groothoekobjectief krijg je het vakantiegevoel nóg beter op de foto.

KoosSchanssema

3. Reflecties

Een andere manier om veel in beeld te krijgen, is het gebruiken van reflecties. Zo fotografeer je niet alleen wat er voor je te zien is, maar zie je ook wat er achter je staat. Reflecties vind je overal. Moderne glazen gebouwen, een plas water of een vrolijk portret met een zonnebril!

dekeuv

4. Fotografeer onverwacht

We kennen allemaal de typische vakantiefoto’s waar men geposeerd voor een gebouw, monument of uitzicht staat. Het zijn verreweg de saaiste foto’s die er zijn, aangezien duizenden anderen precies zo’n zelfde foto hebben. Probeer je mede-vakantiegangers te fotograferen wanneer ze het niet doorhebben. Dat levert spontane, persoonlijke en ongeposeerde foto’s op. Juist die foto’s kijk je later graag nog een keer door.

deez66

5. Probeer het vakantiegevoel vast te leggen

Kom je op vakantie helemaal tot rust aan het strand? Ben je juist continu op avontuur en aan het klimmen, kajakken en mountainbiken? Probeer te bepalen wat voor jou het ultieme vakantiegevoel is en leg dat vast op één foto. Dan kan je met één blik op die foto de rest van het jaar weer heeeerrrlijk wegdromen!

eric68

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fotodokter: Flikkering in een timelapsevideo voorkomen

Review: Olympus TG-870