in

Zeven locaties waar je bloeiende heide kunt fotograferen!

Redactie

Er zijn talloze natuurgebieden in Nederland waar je de bloeiende heide kunt vastleggen. Wij geven je 7 locaties om te kunnen fotograferen!

Wil je ook leren nabewerken in Lightroom? Bekijk dan onze Cursus Lightroom voor gevorderden (boek & online cursus)

Hatertse Vennen, Wijchen

Rondom Nijmegen zijn veel prachtige natuurgebieden, waaronder de Overasseltse en Hatertste Vennen. Je kunt je hier als fotograaf goed vermaken met de variatie in heidesoorten.

MarjanSchaftenaar

Renderklippen, Heerde

Renderklippen betekent: op- en neer gaande heuvels. Het zijn stuifduinen uit de Middeleeuwen. De heidevelden op de Rinderklippen zijn omringd door gemengde bossen en deze geven in de lente en herfst veel kleur aan het prachtige landschap. Een prieeltje voor fotografen!

Corvdwaal

Park de Hoge Veluwe, Veluwe

De Hoge Veluwe is een bekend, groot uitgestrekt natuurgebied en een populaire plek voor natuurfotografen. Je vindt er veel verschillende soorten fauna en variatie aan soorten landschappen. Waaronder ook veel mooie heidevelden, zoals op de populaire Posbank.

Jantje1972

Brunssummerheide, Limburg

Dit heuvellandschap ligt in Zuid-Limburg. Het is misschien een eindje reizen, maar een wandeling over de paarse heide in augustus levert de prachtigste beelden op.

Jjsnijders

Kampina, Boxtel

In Brabant ligt het natuurgebied Kampina, een afwisselend landschap. Ook hier zijn in de nazomer de prachtige paarse heidevelden aanwezig.

HaroldSpierenburg

Mookerheide, Nijmegen

In het Noorderlijkste puntje van Limburg, dichtbij het plaatsje Mook (en Nijmegen), ligt de Mookerheide. Dit natuurgebied kent forse hoogteverschillen, dus hierdoor kun je als fotograaf spelen met uitzichten en verschillende hoogtes aannemen.

Meneerlex

Kalmthoutse heide, Nederlands/Belgische grens

Op de Nederlands/Belgische grens onder Bergen op Zoom ligt een groot natuurgebied, het Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide genoemd. Ook dit gebied bestaat vooral uit heide met vennen, zandverstuivingen en dennenbos.

Je-photo

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Hoe werkt de belichting van je camera?

Cheatsheet: Perfect belichten