in , ,

Zoom Academy Live | Meld je aan en kijk terug

Wil jij ook meedoen aan Zoom Academy LIVE? Het is gratis en je kunt je nu opgeven voor de volgende livestream. Zodra de datum van de nieuwe livestream bekend is, ontvang je automatisch een uitnodiging om deel te nemen. Schrijf je nu in, of bekijk gratis eerder uitzendingen terug.

Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat we begonnen met de eerste Zoom Academy LIVE: een twee uur durende livestream, waarin we samen met de kijkers een bepaald onderwerp binnen de fotografie induiken. Niet alleen geven we telkens een gratis masterclass, er is ook ruimte voor vragen en zelfs feedback op foto-inzendingen. De komende periode kun je alle uitzendingen van Zoom Academy LIVE gratis terugkijken.

Bekijk nu gratis alle uitzendingen terug

Doe ook mee aan Zoom Academy LIVE!

Wil jij ook meedoen aan Zoom Academy LIVE? Geef je dan nu gratis op voor de volgende livestream. Zodra de datum van de nieuwe livestream bekend is, ontvang je automatisch een uitnodiging om deel te nemen. Schrijf je nu in:

Uitzending gemist?

Bekijk de eerdere uitzendingen van Zoom Academy LIVE gratis terug:

#21 Photoshop voor Fotografen – Zoom Academy LIVE

Werken in Photoshop is voor velen best een uitdaging, maar het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn! We gaan weer live met Photoshop zodat je het programma beter in kunt zetten voor je fotografie.

#20 Lichttraining LIVE | Praktijk workshop – Zoom Academy LIVE

Doe mee met de lichttraining van Michiel Fischer, waarin we LIVE vanuit Studio34X laten zien hoe je het licht kunt beheersen in je foto’s. Van natuurlijk licht tot complexe opstellingen met meerdere lampen en lichtvormers: Michiel deelt zijn expertise en vakmanschap om te laten zien hoe je dit zelf in je eigen foto’s kunt toepassen. We gaan alle foto’s en opstellingen LIVE uitvoeren.

#19 Photoshop 2022 Update – Zoom Academy LIVE

Doe mee met onze livestream waarin we samen door de nieuwste mogelijkheden gaan van de 2022 update van Photoshop. Aan de hand van meerdere voorbeeldfoto’s laat Photoshop-expert Rob de Winter zien hoe je de nieuwste functies zo goed mogelijk kunt inzetten voor jouw foto’s. Daarnaast laat Rob zien hoe je een bewerking doet van begin tot eind.

#18 Lightroom 2022 Update – Zoom Academy LIVE

De livestream waarin we samen door de nieuwste mogelijkheden gaan van de Lightroom 2022 update. Aan de hand van meerdere voorbeeldfoto’s laat Lightroom expert Tom Reuvers zien hoe je die nieuwe functies zo goed mogelijk kunt inzetten voor jouw foto’s.

#17 Straatfotografie – Zoom Academy LIVE

Kijk live mee met onze livestream waarin we je alles uitleggen over straatfotografie. Aan de hand van meerdere voorbeeldfoto’s gaat straatfotograaf Niels de Kemp laten zien hoe je de ultieme straatfoto in Lightroom maakt met een tijdloze zwart-zit omzetting. Daarnaast legt hij ook alle fijne kneepjes uit van straatfotografie.

#16 Lagen in Photoshop – Zoom Academy LIVE

Kijk live mee met onze livestream waarin we je alles uitleggen over de sleuteltechnieken van Photoshop. Aan de hand van meerdere workflows gaat fotograaf en beeldbewerker Martijn van Weeghel laten zien hoe je werkt me: lagen, selecties maken, laagmaskers en het combineren van foto’s.

#15 Spoedcursus superresolutie in Photoshop – Zoom Academy LIVE

Kijk live mee met onze livestream waarin we je stap voor stap meenemen in de nieuwste mogelijkheden van Photoshop zoals de superresolutie. Aan de hand van praktische voorbeelden laat onze expert Tom Reuvers zien hoe je alle mogelijkheden goed toe kunt passen, en hoe je die op je eigen foto’s kunt toepassen.

#14 APK voor je Camera – Zoom Academy LIVE

Tijdens deze livestream hebben we laten zien hoe je het beste je camera schoon kunt (laten) maken en kunt onderhouden. Samen met Ton Niessing van Chipclean lieten we zien hoe je de stof in je camera kunt beheersen en hoe je ervoor zorgt dat hij niet zo snel vies wordt. Daarnaast gaf fotograaf Harmen Piekema tips over hoe je je camera apparatuur kunt beschermen tegen extreme omstandigheden en hoe je je accessoires weer schoon kunt maken.

#13 Workflows in Lightroom door Pro’s – Zoom Academy LIVE

In deze livestream laten we je de workflows in Lightroom zien van professionele fotografen. Aan de hand van twee bewerkingssessies laat fotograaf Martijn Kort zien hoe je een HDR foto kunt bewerken in Lightroom, en hoe hij zijn architectuurfoto’s een frisse en heldere uitstraling geeft.

#12 Stel al je vragen over Photoshop – Zoom Academy LIVE

Kijk live mee met onze livestream waarin we al jullie vragen over Photoshop beantwoorden. Met ongekend veel mogelijkheden om luchten aan te passen, portretten te retoucheren en het gebruik van filters opent Photoshop een geheel nieuwe wereld aan handige snufjes. Daarom organiseren we voor jullie deze Photoshop Q&A sessie!

#11 Bewerken in Photoshop – Zoom Academy LIVE

In deze livestream leggen we je alles uit over de nieuwe mogelijkheden in Photoshop. Aan de hand van meerdere bewerkingssessies laat expert Tom Reuvers zien hoe je makkelijk een foto kunt bewerken met Neural Filters en Lucht vervangen. Daarnaast bespreken we kort hoe je kunt werken in lagen.

#10 Lightroom Workflow Livestream II – Zoom Academy LIVE

Tijdens deze tweede workflow livestream nemen we je stap voor stap mee in de geavanceerde mogelijkheden van Lightroom. Aan de hand van twee bewerkingssessies laat Lightroom expert Tom Reuvers zien hoe je preciezer je foto’s kunt bewerken met behulp van bereikmaskers, en hoe je snel bewerkingen op meerdere foto’s kunt toepassen.

#9 Lightroom Workflow Livestream – Zoom Academy LIVE

We geven je als fotograaf en Lightroom-gebruiker een reset. Er zijn zoveel beelden en mogelijkheden in Lightroom. Wil je het goed doen, dan moet je bij het juiste begin beginnen. Wij gaan in deze livestream hand-in-hand met jou Lightroom tot zes cijfers achter de komma uitpluizen. Onze Lightroom expert Tom Reuvers laat de ultieme Lightroom workflow zien aan de hand van drie complete bewerkingssessies.

#8 De Nacht van de Fotografie

Tijdens deze livestream geven we twee workshops! In de eerste workshop laten we stap voor stap zien wat de beste camera instellingen zijn voor avondfotografie. Dit doen we aan de hand van drie verschillende lichtscenario’s. Daarna gaan we nog een stapje verder. Macrofotograaf Daan de Vos is bij ons te gast om te laten zien hoe je bijzondere macrofoto’s maakt in de nacht. Hierbij maakt hij gebruik van verscheidene attributen, zoals een vlinderval en een lichtbak.

#7 Zoom Academy LIVE – Photoshop Elements

Voor alle beginners in fotobewerking hebben we in deze workshop gefocust op het populaire fotobewerkingsprogramma: Photoshop Elements. Tijdens deze uitzending maak je kennis met de wereld van Photoshop Elements. Na een korte introductie van de mogelijkheden van dit breed gedragen programma, laten we je aan de hand van vier bewerkingen zien hoe jij nóg meer uit je foto’s haalt. Zo laten we je zien hoe je in een handomdraai je foto’s verbetert, hoe je kleuren aanpast en hoe je zelfs storende elementen kunt verwijderen.

#6 Fotografen voor Elkaar LIVE!

In deze uitzending van 24 april 2020 geeft fotograaf Jeroen Arts twee mini workshops met spectaculaire resultaten, die je zelf eenvoudig thuis kunt namaken. Kijk mee hoe we met weinig middelen een spectaculaire splash-foto maken. Met deze techniek kun je simpele voorwerpen in een kom met water spectaculair in beeld brengen. Stap voor stap leggen we de opstelling uit, inclusief de juiste camera-instellingen. Ook de nabewerking in Lightroom komt live aan bod. De tweede workshop staat in het teken van ‘studio macrofotografie’: we laten zien hoe je kleine voorwerpen en bloemen tegen een egale achtergrond kunt uitlichten, zodat het haast professionele high-key studioportretten zijn! Tijdens deze workshop kijk je rechtstreeks door de live-view mee van de spiegelreflexcamera in de studio.

#5 Zoom Academy LIVE – Foto’s organiseren in Lightroom

Hoewel we al veel onderwerpen hebben behandeld in Lightroom, was de bibliotheekfunctie voor veel kijkers nog een groot vraagstuk. De meest gestelde vraag die we kregen was: hoe organiseer ik mijn foto’s zo, dat ik ze later makkelijk kan terugvinden en waarbij ik mijn huidige catalogus eens goed kan opruimen en backuppen. Precies die vraag hebben we in de livestream van 3 april 2020 over Lightroom als workflow behandeld. Dat begint bij het importeren, tot het organiseren, albums maken en het later weer terug kunnen vinden van de juiste foto’s.

#4 Zoom Academy LIVE – Complexe bewerkingen in Lightroom

We kregen veel vragen binnen over het importeren van presets in Lightroom, maar ook over specifieke bewerkingen, zoals een HDR-effect. Aan de hand van de vragen hebben we op 20 maart 2020 een extra uitzending gemaakt over Lightroom, waarin we eerst uitleggen hoe je met de Zoom.nl Presets kunt werken in het programma, maar ook hoe je omgaat met het dynamisch bereik binnen een rawbestand.

#3 Zoom Academy LIVE – Photoshop

Na het succes van Lightroom besloten we om verder te gaan in Photoshop; een voor veel mensen ‘lastig’ programma, met overdonderend veel opties en mogelijkheden. Aan de hand van meerdere fotobewerkingen liet Tom Reuvers ook deze keer zijn werkwijze zien. Onder andere het werken in lagen, retoucheren van een portret en een surrealistische fotobewerking kwamen aan bod tijdens deze livesteam van 9 december 2019.

#2 Zoom Academy LIVE – Workflows in Lightroom

Voor de livestream van 8 november 2019 besloten we om het populaire bewerkingsprogramma Lightroom in te duiken. In het kader van onze cursusbundel ‘Lightroom 2020 – Workflow editie’ gaf auteur Tom Reuvers een introductie tot het programma en liet twee volledige fotobewerkingen zien.

#1 Zoom Academy LIVE – Portretfotografie met Michiel Fischer en William Rutten

Op 23 mei 2019 begonnen we met het onderwerp Portretfotografie, waarbij studio-eigenaar Michiel Fischer en topfotograaf William Rutten uitleg gaven over hun werkwijze. Daarbij kwamen veel vragen aan bod van de kijkers. Van complexe lichtopstellingen tot het werken met kinderen in de studio: alle mogelijke onderwerpen in relatie tot portretfotografie kwamen aan bod.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De compositieregels: waarom bestaan ze er eigenlijk?

Beginnen met trouwfotografie: welke tarieven zijn gangbaar?