in

Zoom Stories: familieportret door Kelly Jacobs


28 januari 2021, 11:15

In onze Facebook groep Fotografen voor Elkaar plaatste Kelly Jacobs deze prachtige foto van haar gezin. Er kwamen ontzettend veel positieve reacties op. In deze Zoom Stories vertelt ze haar verhaal, en hoe deze foto tot stand is gekomen.

Het idee van de foto is een beetje gekomen van een andere foto die Kelly had gezien. Maar op die foto stonden de gezichten echt plat langs elkaar, en de neuzen allemaal recht naar de zijkant. Zo’n foto vond Kelly wel indrukwekkend, en toen is ze op YouTube gaan zoeken naar tutorials om zo’n foto te maken.

Kelly Jacobs · kellyjacobsfotografie

“Ik heb een eigen studio maar dit was allemaal redelijk nieuw voor mij. Ik wou het wel eens uittesten met mijn eigen gezin, en om te kijken of het me lukt met bewerken. In de tutorial die ik zag was ook het gezicht anders gedraaid, maar ik wou graag die emotie en die ogen heel mooi laten uitkomen.”

Kelly Jacobs · kellyjacobsfotografie

Met het idee in haar hoofd is Kelly met haar gezin naar haar studio gegaan. “Ik heb een papieren zwarte achtergrond helemaal uitgerold en heb op een redelijke afstand van het doek een stoeltje gezet. Eén lamp heb ik schuin van boven zo hoog mogelijk op mijn gezin gericht en voor de rest geprobeerd om geen enkel licht erop te laten vallen. Daarna ben ik begonnen met fotograferen, eerst meer van de zijkant en ik heb ze ook een beetje geprobeerd te draaien.”

Kelly Jacobs · kellyjacobsfotografie

Het maken van de foto’s van haar gezin ging haar prima af, maar haar eigen foto’s waren nog wel een echte uitdaging. “Mijn man heeft foto’s van mij gemaakt, en dat was ook niet zo makkelijk. Hij had dat beeld niet wat ik in mijn hoofd had. Ik zei: ‘doe maar wat, ik beweeg wel, en daarna zal ik wel kijken wat ik daar uit kan halen.’ Ik had mijn man ook helemaal niet laten zien wat mijn bedoeling was, ik had gewoon gezegd: ‘ik wil iets proberen.’ Dus hij wist ook niet wat het zou worden.”

Kelly had nog wel getwijfeld of ze haar bril op zou houden. “Maar dat is wel hoe ik er dagelijks uitzie. Dus uiteindelijk heb ik hem opgehouden, maar dat is het enige waar ik nog echt over getwijfeld heb.”

Thuis heeft ze de foto’s ingeladen en heeft ze eerst apart de foto’s eerst bewerkt. “Op mijn gemak heb ik eerst de gezichten glad gemaakt en vlekjes weggewerkt. Eigenlijk heel simpel, want ik ben eerlijk gezegd niet zo heel goed in Photoshop. Dan ben ik begonnen met een zwarte afbeelding en heb ik ons allemaal een voor een uitgesneden, heel voorzichtig en echt ingezoomd dat de details en de haren zo mooi meegenomen werden. Sommige foto’s heb ik een beetje gekanteld zodat alles mooi in één lijn was. Daarna heb ik de foto in zwart-wit gezet.”

Kelly Jacobs · kellyjacobsfotografie

“In Lightroom heb ik de schaduwen harder gezet zodat de donkere stukken echt weg zouden vallen en mijn highlights hoger dat je echt het gezicht en de ogen vooral kunt zien.”

Kelly Jacobs · kellyjacobsfotografie

Kelly was zelf redelijk onder de indruk en ze dacht: dit moet ik op een canvas laten maken. “Dus die heb ik hier ook echt hangen. Die heb ik laten maken voor Kerst op het grootste canvas dat mogelijk was en ik heb hem aan mijn man cadeau gedaan. Hij was echt volledig stil, hij had echt nooit verwacht dat het zo zou worden. Iedereen reageerde er echt heel goed op, en natuurlijk vind ik het een mooie foto omdat het mijn gezin is, maar toen heb ik hem ook maar in de groep gezet en daar is hij ook echt ontploft. Ik ben wel geschrokken van het aantal reacties die op de foto waren gekomen, ik had dat niet verwacht. Ik ben wel trots op mijn eerst poging.”

Kelly Jacobs · kellyjacobsfotografie

Ben je benieuwd naar meer van Kelly’s werk? Bezoek dan hier haar Zoom profiel, of haar website!

Heb jij een foto met een mooi verhaal? Reageer dan onder dit artikel met ‘Zoom Stories’ en dan nemen wij contact met je op!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fujifilm GFX 100S en X-E4 – Fujifilm X-Summit

Je hond als model: zo fotografeer je honden in de studio